TKF Lochem maakt gebruik van het iProtect Security Management Systeem

TKF Lochem maakt gebruik van het iProtect Security Management Systeem

Keyprocessor gaat de volledig vernieuwde productielocatie van TKF in Lochem aansluiten op het iProtect Security Management systeem dat ook al in gebruik is op de locatie in Haaksbergen.

De fabriek in Lochem beschikt over een nieuwe hoogwaardige productie-installatie die onderzeese kabels kan produceren volgens de nieuwste beproefde technologieën. De productie-installatie is uitgerust met het allernieuwste machinepark en automatische kwaliteitscontrole voor alle processen. De fabriek ligt strategisch aan het Twentekanaal, met uitvalswegen over het water.

Voor het beveiligen van de fabriek, het omliggende terrein en de kade adviseerde Keyprocessor een maatwerkoplossing die bestaat uit toegangscontrole op diverse schillen in combinatie met cameraobservatie en intercom. Om de toegang voor de medewerkers, leveranciers en bezoekers te vereenvoudigen is ook gekozen voor kentekenherkenning, zodat men na aanmelding automatisch naar binnen kan rijden.

De toegangscontrole wordt niet alleen toegepast om het gebouw te kunnen betreden, maar ook om de toegang tot kritische ruimtes te reguleren. De MER ruimte zal daarnaast met behulp van Apollo Site Management worden gemonitord met sensoren voor temperatuur en luchtvochtigheid.

De ligging aan het kanaal is logistiek strategisch, maar de kade vormt tegelijkertijd een extra risicozone. Camera’s op meerdere plekken zullen overzicht bieden op de situatie. Met behulp van Video Content Analysis (VCA) is het mogelijk om automatisch een alarm te genereren op het moment dat er beweging plaatsvindt in bepaalde zones.

Tot slot is er gekozen voor de iVisit bezoekersportal om toegang tot de site en gebouwen veilig en laagdrempelig te laten verlopen. Bezoekers en contractors die vooraf zijn aangemeld ontvangen per e-mail een QR-code, die zij bij aankomst kunnen scannen voor het verkrijgen van toegang. Dit kan ook met een smartphone.