TSC veiligheidspartner The Passion in Groningen

De Vismarkt in Groningen was 17 april het decor van muziekspektakel The Passion. TSC werd ingezet als veiligheidspartner en tevens als logistieke partner. Zo verzorgde TSC de personele inzet met beveiligers en verkeersregelaars gedurende de uitzending, maar ook tijdens de op- en afbouwperiode en gedurende de diverse vooropnames.

Tenslotte gaf TSC ook in de voorbereidingsfase advies op het gebied van logistiek, bezoekersstromen en de veilige en gecontroleerde ontvangst van alle toegestroomde belanghebbenden. Door de toegenomen successen van de afgelopen jaren bezochten zij in grote getale het gratis toegankelijke terrein om getuige te zijn van dit bijzondere evenement.

De hervertelling van de laatste uren uit het leven van Jezus Christus is uitgegroeid tot een groot cultureel popevenement, met het lijdensverhaal als leidraad en een groot verlicht kruis als blikvanger. Dit grote kruis werd door de stad gedragen en gevolgd door een lange stoet mensen. In het programma werden verschillende scènes uitgebeeld met Bijbelse hoofdpersonen als Jezus (Jan Dulles van de 3J’s), Maria (Simone Kleinsma) en Judas (Jamai Loman). Presentator Beau van Erven Dorens trad op als de verteller van het paasverhaal. Nederlandse popbands speelden bekende nummers.