Wisenet7-chipset behaalt UL CAP-certificering voor cyberbeveiliging

Wisenet7-chipset behaalt UL CAP-certificering voor cyberbeveiliging

De Wisenet7-chipset van Hanwha Techwin heeft de UL CAP-certificering (Cybersecurity Assurance Program) behaald. Het UL CAP certificeringsprogramma beoordeelt potentiële cyberbeveiligingsproblemen van netwerkhardware en -software.

Met de certificering toont Hanwha Techwin aan dat de nieuwste Wisenet-camera’s zijn uitgerust met de strengste beveiliging tegen cybercriminelen. Hanwha Techwin behoort tot een kleine groep fabrikanten van bewakingscamera’s die de UL CAP-certificering hebben behaald.

Het certificeringsproces werd binnen drie maanden afgerond. Het Security Computer Engineering Response Team (S-CERT) van de fabrikant houdt zich continu bezig met het aanpakken van potentiële beveiligingslekken in Wisenet-hardware en -software. Wisenet7 voldeed aan alle grondige evaluatiecriteria van UL, zoals een penetratietest, toegangscontrole, gebruikersverificatie, versleuteling en software-updates.

De Wisenet7-chipset omvat uiteenlopende technologieën om de cyberbeveiliging van Wisenet-camera’s aanzienlijk te verbeteren. Een van deze functies is de verificatie voor beveiligd opstarten. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag door verschillende elementen van het camerabesturingssysteem in een sandbox te plaatsen, waardoor deze zich in een beschermde ruimte bevinden. Een volledige opstartfase is voltooid voordat er communicatie is met enig ander onderdeel van het systeem. Dit voorkomt onderbreking van het opstartproces dat door een hacker zou kunnen worden uitgebuit.

Wisenet7 maakt gebruik van een apart beveiligd besturingssysteem voor het versleutelen en ontsleutelen en om te controleren of apps niet zijn gewijzigd of vervalst. Een aparte Linux-gebaseerde API is nodig om toegang te krijgen tot het beveiligde besturingssysteem, dat nodig is om veranderingen aan te brengen vanaf de buitenkant van een camera.

De anti-hardwarekloon functie voorkomt dat Wisenet7 wordt gekloond. Naast de bescherming van intellectueel eigendom zorgt dit ervoor dat een Wisenet7-chipset met een Hanwha Techwin-label een echt exemplaar is en er geen risico bestaat dat een gekloond apparaat dat mogelijk kwaadaardige software bevat, wordt gebruikt om gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden, te stelen.

“Cyberbeveiliging is essentieel voor netwerkvideobewakingsproducten, omdat het ons in staat stelt eindgebruikers het vertrouwen te geven dat hun vertrouwelijke gegevens veilig zijn voor hackers”, zegt Uri Guterman, Head of Product & Marketing van Hanwha Techwin Europe. “Het behalen van de UL CAP-certificering voor Wisenet7 onderstreept onze inzet om onze volgende generatie camera’s uit te rusten met innovatieve functies die een nieuwe standaard voor cyberbeveiliging vormen.”