Security-categorie: Cybersecurity

PG_kennisbank

PG Security Systems start online kennisbank

Welke firmware heb ik nodig voor mijn camera? Hoe is een intercom stap voor stap te installeren? Vragen waarop het antwoord is te vinden in de nieuwe online kennisbank die PG Security Systems heeft ingericht.

Lees meer ▶
DataExpert en RedSocks

Samenwerking RedSocks Security en DataExpert

RedSocks Security, specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit, heeft de krachten gebundeld met DataExpert. DataExpert levert verschillende technieken en kennis om cybercrime aan te pakken en te voorkomen.

Lees meer ▶
Toetsenbord

Chubb voegt SQNetworks toe als partner voor cyber pre-incident diensten

Chubb heeft SQNetworks toegevoegd aan zijn netwerk van partners voor pre-incidentdiensten. Met deze diensten krijgen verzekerden inzicht in hun actuele cyberrisico’s, waardoor ze die kunnen verkleinen en zich beter kunnen voorbereiden op het onverhoopt plaatsvinden van een incident.

Lees meer ▶
Dahua_IOT

Dahua sluit strategische overeenkomst met DBAPP Security over IoT security

Dahua Technology en DBAPP Security hebben een strategisch partnerschap gesloten om te komen tot een ‘safety ecosysteem’ op het gebied van IoT-beveiliging. De overeenkomst werd getekend door mr. Fu Liquan, Chairman en CEO van Zhejiang Dahua Technology en mr. Fan Yuan, Chairman en CEO van DBAPP Security.

Lees meer ▶
synology_bijeenkomstutrecht554

Synology presenteert nieuwe producten in Utrecht

Synology organiseerde in oktober een bijeenkomst in het Media Plaza van de Jaarbeurs Utrecht waar de nieuwste zakelijke features van het bedrijf werden gepresenteerd.

Lees meer ▶
redsocks_kantoor554

Gezamenlijke security monitoringsdienst Thales en RedSocks Security

Thales en RedSocks Security gaan samen beveiligingsoplossingen aanbieden. De bedrijven combineren de geavanceerde detectiemethode van de Malicious Threat Detector van RedSocks Security met de Cyber Security Operation Centers van Thales. Klanten hebben hierdoor de beschikking over een toegankelijk en uitbreidbare security monitoringsdienst.

Lees meer ▶
sectra_samsunglr

Partnerschap Sectra en Samsung resulteert in goedkeuring voor beveiligde smartphones voor het niveau Departementaal Vertrouwelijk

Sectra en Samsung hebben een strategisch partnerschap om overheidsinstanties te voorzien van een smartphone-oplossing tegen afluisteren. Het resultaat, Sectra Tiger/R, is nu goedgekeurd door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging voor gebruik tot op het niveau Departementaal Vertrouwelijk.

Lees meer ▶
compumatica-hsd_554

Nieuw kantoor cryptofabrikant Compumatica op HSD Campus in Den Haag

IT-securitybedrijf Compumatica, de enige Nederlandse cryptofabrikant, heeft een nieuw kantoor geopend in Den Haag. Vanuit de HSD Campus neemt Compumatica met hun inventieve beveiligingsoplossingen op het gebied van cryptografie actief deel aan het ecosysteem van The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster in Europa.

Lees meer ▶

KPN Ventures investeert in industrieel cybersecurity-bedrijf SecurityMatters

KPN Ventures heeft geïnvesteerd in SecurityMatters, een leverancier van geavanceerde cybersecurity-oplossingen voor de beveiliging van industriële installaties. De investering past binnen de strategie van KPN om te groeien in digitale beveiligingsdiensten en op dat gebied ook samen te werken met innovatieve technologie bedrijven.

Lees meer ▶

Hoffmann introduceert Cyber Maturity Scan

Veel organisaties weten nog niet goed hoe zij zich moeten beveiligen tegen cyberdreiging en hoe zij moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving zoals de Meldplicht Datalekken, die sinds 1 januari 2016 van kracht is, zo constateert Hoffmann. Het bedrijf introduceert daarom de Cyber Maturity Scan voor organisaties die aan het begin staan van informatiebeveiliging en organisaties die graag willen weten of hun aanpak aansluit op wat zij op het gebied van informatiebeveiliging nodig hebben.

Lees meer ▶
WLIS_Information Security SelectionLR

Digitaal auditen met outdoor iPad

White Label Information Systems (WLIS) heeft verschillende apps ontwikkeld waarmee een aantal relevante checklists kunnen worden doorlopen, bijvoorbeeld om de kans op datalekken in te schatten. Met de checklists van WLIS kan een organisatie snel en makkelijk interne audits uitvoeren of externe audits voorbereiden.

Lees meer ▶
FoxGebouw

Fox-IT wordt onderdeel van NCC Group

Het Nederlandse Cyber Security bedrijf Fox-IT en de Britse NCC Group zijn overeengekomen dat Fox-IT onderdeel gaat uitmaken van de NCC Group. Hiermee ontstaat een toonaangevende cyber security groep met complementaire expertise en een sterk internationaal netwerk.

Lees meer ▶
Hoffmann_awardAON_LR

AON Nederland winnaar Hoffmann Cyber Security Award 2015

AON Nederland heeft dinsdag de Hoffmann Cyber Security Award 2015 gewonnen. De verzekeringsmakelaar heeft de prijs te danken aan een uitgebreid awarenessprogramma dat is gericht op cybersecurity.

Lees meer ▶
Comsec_consulting

Comsec gaat activiteiten in Nederland uitbreiden

Comsec Cyber & Information Security Group gaat de komende jaren haar activiteiten flink uitbreiden in Nederland. Het Israëlische bedrijf levert volledige dienstverlening op het gebied van cyber- en informatiebeveiliging.

Lees meer ▶
Siemens_informatiebeveiliging

‘Risico’s bij fysieke informatiebeveiliging nauwelijks bekend’

Fysieke maatregelen voor het beveiligen van informatie – zoals toegangscontrole om te voorkomen dat pc’s worden gestolen of via USB-sticks worden geïnfecteerd met virussen – worden meer op basis van schattingen en gevoel genomen dan op basis van objectieve risicoafwegingen. Het ophouden van de schijn dat er beveiligd wordt, het zogenaamde ‘security theater’, lijkt belangrijker dan een goede security business case. Dit blijkt uit onderzoek van Siemens Nederland.

Lees meer ▶