CAZ Veiligheid beveiligt glastuinbouwgebied met camera’s Hikvision

CAZ Veiligheid beveiligt glastuinbouwgebied met camera’s Hikvision

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de realisatie van 13.500 zonnepanelen in het glastuinbouwgebied Luttelgeest-Marknesse. CAZ Veiligheid gaat zorgen voor een betrouwbare en efficiënte manier van permanente beveiliging. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere thermische camera’s en PTZ-camera’s van Hikvision en doormelding naar een videomeldkamer.

“Gewoon even wat camera’s installeren is het niet. Wij bieden een specifieke oplossing door middel van thermische en optische camera’s. Hiermee kunnen we het hele terrein van 250 x 130 meter digitaal afzetten”, aldus Martijn Kramer van CAZ Veiligheid. “We detecteren op basis van warmte en door smart technologieën kunnen we onderscheid maken tussen mens en dier. Alles valt of staat met de juiste manier van opvolging. Dit gebeurt zeer efficiënt. Zodra er een melding binnenkomt, gaat deze door naar een videomeldkamer. Zij kunnen direct live kijken om te zien wat er gaande is en via de luidsprekers de betreffende personen aanspreken. Ondertussen wordt de politie ingeschakeld en zet de meldkamer de beelden door.”

Hiermee biedt CAZ Veiligheid een doeltreffende beveiligingsoplossing. Theo Groen, mede-initiatiefnemer van de zonneweide, ziet een fijne samenwerking ontstaan. “Korte lijnen, snel schakelen en kwalitatief hoogwaardige producten om onze zonneweide in Luttelgeest goed te beveiligen.”