Dahua IP-producten voldoen aan ETSI EN 303 645 norm voor cyberbeveiliging

Dahua IP-producten voldoen aan ETSI EN 303 645 norm voor cyberbeveiliging

De netwerkcamera’s en videorecorders van Dahua Technology voldoen aan de ETSI EN 303 645-standaard. De erkende standaard toont bescherming van IoT-apparaten voor consumenten aan tegen veelvoorkomende cyberdreigingen.

ETSI EN 303 645 is een wereldwijd toepasbare norm voor IoT-cyberbeveiliging voor consumenten, uitgebracht door het European Telecommunication Standard Institute. Het biedt een fundamentele beoordelingsmethode om te voorkomen dat cybercriminelen de controle over apparaten overnemen, DDoS-aanvallen lanceren of gebruikers bespioneren.

De technische norm omvat beveiligingsvereisten op veertien gebieden, waaronder een minimaal aanvalsoppervlak, veilige communicatie en bescherming van persoonsgegevens. Daarmee wordt een beveiligingsbasis vastgesteld voor op internet aangesloten consumentenapparaten en het risico van inbreuken op persoonsgegevens verminderd, terwijl apparaten worden geholpen om beter te voldoen aan de GDPR.

Dahua hecht al lange tijd veel belang aan informatiebeveiliging op het gebied van slimme IoT en beschouwt cyberbeveiliging en privacybescherming als een van de hoogste prioriteiten van het bedrijf. Vasthoudend aan het concept van ‘compliance, openheid en transparantie’, heeft Dahua gegevensbeveiliging en controlemaatregelen voor privacybescherming geïmplementeerd in strikte overeenstemming met de standaardvereisten voor het ontwerp van privacybescherming.

Het omvat alle fasen van de planning, het ontwerp, de ontwikkeling en de levering van een volledig gamma producten en diensten. Producten van Dahua volgen strikt de fundamentele vereisten voor gegevensminimalisering en privacycompatibele instellingen en integreren voortdurend technologieën en toepassingen voor privacybescherming zoals gegevensmaskering, encryptie en trusted computing.

Met voortdurend onderzoek naar geavanceerde privacytechnologieën streeft Dahua ernaar de functies voor privacybescherming te verbeteren om klanten producten en diensten aan te bieden die zowel gebruikerservaring als mogelijkheden voor privacybescherming bieden.

Foto: David Shen, President van Dahua WEU, ontvangt het ETSI EN 303 645 certificaat.