GPS Perimeter toert de Benelux door met geavanceerd rijdend demonstratiecentrum

GPS Perimeter toert de Benelux door met geavanceerd rijdend demonstratiecentrum

De workshop ‘Buitenbeveiliging’ van GPS Perimeter Systems heeft een bijzonder karakter. De locatie is namelijk een stoere truck, die de hele maand juni verschillende plaatsen in Nederland en België zal aandoen. De workshop verschaft meer inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van buitenbeveiliging in de breedste zin van het woord.

Wie zijn expertise in buitenbeveiliging wil uitbreiden en nog beter in staat wil zijn om complexe beveiligingsvraagstukken op te lossen, is van harte welkom op een van de workshops, waaraan na inschrijving gratis deelgenomen kan worden. De Roadshow begint op 4 juni in Amsterdam, waar de grote truck tot en met 6 juni in de Europahal van Amsterdam RAI staat. Dit in het kader van de vakbeurs Safety & Security Amsterdam 2013.

Daarna is op 10 juni Akersloot aan de beurt. Een dag later staat de truck in Rotterdam en op de twaalfde wordt Eindhoven aangedaan. Sittard volgt op 17 juni, terwijl de workshop op 18 juni in Assen te volgen is. 19 juni staat de truck in Apeldoorn om een dag later de laatste bestemming in Antwerpen te bezoeken.

Aan de orde komt een groot aantal onderwerpen, waarbij IP centraal staat. Zo worden buitensensoren gedemonstreerd, die niet alleen signaleren via het netwerk, maar zo ook hun voeding krijgen via Power-over-Ethernet. Een andere noviteit zijn gronddetectiesystemen die al of niet ingegraven kunnen worden toegepast. Ook radarsystemen zijn te zien, waarbij GPS benadrukt dat het niet om microgolfsystemen gaat, maar om echte radar. Systemen met zelf te bepalen zoneringen worden gedemonstreerd, evenals ‘pin pointed’ hekdetectiesystemen met MEMS- en iPhone-technologie. Verder zijn systemen te bewonderen die glasvezel als detectieprincipe gebruiken. Deze zijn bij uitstek geschikt voor detectie rond vitale infrastructuur, zoals pijpleidingen. Maar ook hekwerken en zonnepanelen zijn hiermee te beschermen tegen indringers. Tot slot wordt getoond wat glasvezel als databus kan betekenen. Aanmelden kan via www.terreinbeveiliging.com.