Interflex versterkt positie als leverancier totaaloplossingen in workforce management

Interflex versterkt positie als leverancier totaaloplossingen in workforce management

Allegion, het moederbedrijf van Interflex, heeft plano. overgenomen, leverancier van workforce management oplossingen. Het bedrijf gaat deel uitmaken van Interflex.

Voor Interflex is dit een belangrijke stap in de uitbreiding van haar portfolio. De specialist voor toegangscontrole, bezoekersbeheer, tijdbeheer en personeelsplanning versterkt daarmee zijn positie als aanbieder van totaaloplossingen voor workforce management.

“Onder andere het tekort aan vakkrachten vereist nieuwe benaderingen van personeelsplanning. Advanced workforce management wordt daardoor steeds relevanter”, aldus Bernhard Sommer, algemeen directeur van Interflex. “Daarom benutten we de synergieën die door deze overname ontstaan en breiden we onze competenties in deze groeiende markt samen met Robert Schüler en zijn ervaren team bij plano. uit.”

plano. werd in 2006 opgericht door Robert Schüler. Het modulaire productaanbod omvat onder meer capaciteitsplanning, forecasting, (online) tijdregistratie en tijdbeheer, personeelsplanning en mogelijkheden voor het beheren van opleidingen en kwalificaties van werknemers. Ruim een miljoen gebruikers wereldwijd gebruiken producten van het bedrijf.

Veel klanten combineren de oplossingen en producten van plano. en Interflex al. In de toekomst profiteren zij volgens het bedrijf van een gezamenlijk aanbod van oplossingen. “Door onze krachten te bundelen met Interflex kunnen we onze oplossingen nog beter afstemmen op de markt en op de eisen van onze klanten”, benadrukt Robert Schüler, algemeen directeur van plano. “We richten ons vooral op een uitstekende klantenservice via ons grote gespecialiseerde advies- en ondersteuningsteam. Als toekomstige AWFM-afdeling van Interflex willen we onze softwareoplossingen verder ontwikkelen, de time-to-market voor nieuwe functionaliteiten verkorten en onze klanten inspireren.”

Het doel van advanced workforce management is het inzetten van het meest geschikte personeel op het juiste moment, de juiste plek en met de juiste kwalificaties. De toepassingsgebieden zijn personeelsbehoeftebepaling, personeelsplanning, employee self service, tijdbeheer, tijdregistratie en controlling.

De voorgenomen overname is onderworpen aan marktconforme voorwaarden en zal in het eerste kwartaal van 2023 in werking treden.

Foto: Robert Schüler, toekomstig hoofd afdeling AWFM (links) en Bernhard Sommer, algemeen directeur van Interflex.