Videosysteem IDIS waakt over Volcan de Fuego in Guatemala

Videosysteem IDIS waakt over Volcan de Fuego in Guatemala

Videotechnologie van IDIS wordt toegepast voor de 24/7 monitoring van vulkanische activiteit bij Volcan de Fuego in Guatemala, één van ‘s werelds meest actieve en gevaarlijke vulkanen. Deze wordt nu dag en nacht in de gaten gehouden met een IDIS 8MP 31x Zoom PTZ-camera.

Samen met seismologie en gassensoren ondersteunt de camera hulpdiensten om grote uitbarstingen beter te voorspellen en inwoners in de buurt sneller te waarschuwen om te evacueren. De continu live beelden kunnen online worden bekeken door hulpdiensten, wetenschappers en bewoners.

Zelfs op meer dan veertien kilometer afstand levert het 8-megapixelmodel DC-S3883HRX van IDIS ultrahoge resolutie, dag- en nachtbewaking van de actieve vulkaan en toont het elke 15 tot 20 minuten plotselinge gas- en asuitbarstingen.

In juni 2018 kwamen bijna tweehonderd mensen om het leven op Volcan de Fuego tijdens een reeks explosies en stromen met weinig tijd om evacuaties te organiseren. Dit was de krachtigste uitbarsting van de vulkaan sinds 1974 en de dodelijkste sinds 1929, maar het was verre van een opzichzelfstaand incident. De afgelopen vijf eeuwen zijn meer dan zestig grote uitbarstingen geregistreerd. En met 54.000 mensen die op de vruchtbare grond binnen tien kilometer van de krater wonen, blijft het risico hoog.

“We zijn vereerd dat IDIS-technologie is gekozen voor zo’n belangrijke toepassing”, zegt Joon Jun, President Global Business bij IDIS. “Onze camera stelt vulkanologen en wetenschappers niet alleen in staat om meer te weten te komen over deze meest actieve vulkaan, het zal mogelijk ook helpen om levens te redden.”

Lees hier het volledige artikel.