SafetyCom verwerft meerderheidsbelang in AAB Beveiligingen uit Tilburg

SafetyCom verwerft meerderheidsbelang in AAB Beveiligingen uit Tilburg

SafetyCom uit Eindhoven heeft een meerderheidsbelang verworven in AAB Beveiligingen te Tilburg. Vanaf 1 januari 2020 zal AAB Beveiligingen haar activiteiten voortzetten onder de naam AAB Safety & Telecom B.V.

SafetyCom is al bijna 35 jaar gespecialiseerd op het gebied van geavanceerde zwakstroomtechniek zoals brand- en inbraakbeveiliging, toegangscontrolesystemen, geavanceerde camerabewaking, (VoIP)telefonie, inter- en datacommunicatie, WiFi- en DECT netwerken, omroep- en achtergrondmuziekinstallaties, PLC- en domotica toepassingen en custom made electronics. Olaf van Wissen, commercieel directeur van SafetyCom: “Wij leveren werkelijk álles wat binnen een woning of bedrijfspand benodigd is aan techniek, zolang het maar met dunne draadjes werkt.”

Harry van Mierlo, operationeel directeur van AAB: “Voor een organisatie als AAB is het steeds moeilijker om, binnen het speelveld van alle disciplines en regelgeving, te kunnen blijven voldoen aan ‘één aanspreekpunt’ oftewel ‘one-stop shopping’ voor alle vraagstukken. Ik ben bijzonder trots op de evolutie die het bedrijf onder mijn leiding heeft doorgemaakt. Ik heb goed nagedacht over de toekomst van AAB, hoe die veilig te stellen, en hoe tot verdere groei te komen. De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en verder te versterken bestond uit enerzijds gedeeltelijke overdracht van de activiteiten van AAB aan SafetyCom en anderzijds behoud en verder uitbouwen van AAB, dit in professioneel partnership met SafetyCom.”

AAB Safety & Telecom blijft ook na 1 januari opereren vanuit haar huidige vestiging in Tilburg.