Dahua sluit strategische overeenkomst met DBAPP Security over IoT security

Dahua sluit strategische overeenkomst met DBAPP Security over IoT security

Dahua Technology en DBAPP Security hebben een strategisch partnerschap gesloten om te komen tot een ‘safety ecosysteem’ op het gebied van IoT-beveiliging. De overeenkomst werd getekend door mr. Fu Liquan, Chairman en CEO van Zhejiang Dahua Technology en mr. Fan Yuan, Chairman en CEO van DBAPP Security.

DBAPP Security is gespecialiseerd in databeveiliging en beveiliging van allerlei web-applicaties. Het Chinese bedrijf levert diensten op het gebied van informatiebeveiliging aan onder andere overheidsinstellingen, Defensie, publieke veiligheidsdiensten, telecommunicatiebedrijven, de financiƫle sector en energiesector en fabrikanten van IoT-apparatuur. Het bedrijf wordt regelmatig ingeschakeld voor netwerkbeveiliging tijdens grootschalige evenementen zoals de G20-top in Hangzhou (China).

De IoT-industrie kan niet groeien als een hoog beveiligingsniveau niet kan worden gegarandeerd. Overal ter wereld zorgen aanvallen op en met IoT-apparaten voor nieuwe beveiligingsrisico’s. Dahua Technology investeert in onderzoek naar en ontwikkeling van veilige producten, vooral op het gebied van informatiebeveiliging. In nauwe samenwerking met DBAPP Security richt Dahua zich op het verhogen van het bewustzijn over beveiliging onder bijvoorbeeld werknemers van bedrijven en organisaties, Cyber Safeness Assessment en IoT-beveiliging. Dahua kan daardoor producten, systemen en diensten leveren met een hoog niveau van cybersecurity.

In deze tijd waarin IoT diensten en technologie zich snel ontwikkelen neemt de noodzaak voor een adequate beveiliging toe. Dahua en DBAPP Security zullen een ‘IoT Network Security Threat Intelligence’ team oprichten, dat zich gaat bezighouden met het verzamelen, analyseren, toepassen en onderzoeken van IoT data. De bedrijven zullen tevens een virtueel ‘IoT security lab’ oprichten voor onderzoek en discussie over technische ontwikkelingen, inzage in (nieuwe) risico’s en de opzet van IoT security. Dit lab zal ook worden gebruikt voor het delen van updates en onderzoeksresultaten over IoT security en het ontwikkelen van aan IoT producten voor informatiebeveiliging.