Dahua Technology introduceert imou IoT productreeks voor woningmarkt

Dahua Technology introduceert imou IoT productreeks voor woningmarkt

Dahua Technology heeft tijdens een conferentie in China imou gepresenteerd, een nieuwe reeks producten voor Internet-of-Things (IoT) toepassingen voor consumenten. De nieuwe naam vervangt de bestaande merknaam Lechange. Tijdens de conferentie werden ook nieuwe producten die werken met kunstmatige intelligentie geïntroduceerd.

De nieuwe productreeks imou is volgens president van Dahua Technology Mr. Li Ke gebaseerd op ‘Dahua Heart of City’ (HOC), waarmee Dahua zich wereldwijd nog meer gaat toeleggen op het leveren van producten en diensten voor consumenten. Dahua Heart of City is een ‘framework’ voor smart cities, dat gebruik maakt van ‘full-sensing’, ‘full-intelligence’, ‘full-computing’ en ‘full-ecosystem’ mogelijkheden.

Tijdens de conferentie sprak Ms. Lai Zhen, senior consulting analyst van iResearch Consulting Shanghai, over de snelle ontwikkeling van technologie zoals gezichtsherkenning en intelligente video analytics voor toepassingen in ‘home security’. Dit marktsegment is snelgroeiend in China en momenteel volop in ontwikkeling.

Dahua_imou

De nieuwe merknaam imou vervangt wereldwijd de bestaande naam Lechange. De producten uit de nieuwe reeks maken gebruik van smart technologie voor het beschermen van mensen, woningen en andere dierbare bezittingen. De merknaam wordt versterkt door de slogan ‘Enjoy Smart Life’ om te onderstrepen dat iedereen zich veilig, vrij en gelukkig moet kunnen voelen in het dagelijkse leven.

Nieuw is ook het imou Cloud ’1+N+X’-concept, dat gebruik maakt van 1 imou cloudplatform, N-types toepassingsscenario’s en dat mogelijkheden biedt aan externe ontwikkelaars om X-types toepassingen te realiseren met intelligente analytics die zijn gebaseerd op IoT en big data.

Tijdens de conferentie werden verschillende producten gepresenteerd, waaronder het imou K8 AI Face Recognition Smart Lock. Hiermee kunnen mensen op basis van gezichtsherkenning toegang krijgen tot bijvoorbeeld hun woning zonder hiervoor sleutels nodig te hebben. Een andere primeur was het imou Wire-Free Security System. Met slechts een oplaadtijd van vijf uur werkt de camera zes maanden. De camera kan daardoor gemakkelijk volledig draadloos worden toegepast voor een hoger gebruiksgemak.