EVVA breidt productie in Wenen verder uit

EVVA breidt productie in Wenen verder uit

EVVA heeft de vestiging aan de Wienerberg in Wenen uitgebreid. De uitbreiding van de productie werd noodzakelijk door het plaatsgebrek dat al enkele jaren bestond.

“Recentelijk dreef ons nieuwe mechanische platform Akura 44 ons ertoe om in een nieuw gebouw te investeren. Met de uitbouw breiden we de productieoppervlakte met 20 procent uit. Daarmee blijven we sinds 1955 trouw aan onze locatie”, aldus CEO van EVVA Ehrlich-Adám.

Met de uitbouw in Wenen implementeert EVVA nu consequent de ingeslagen Power Plant-strategie, ook in bouwtechnisch opzicht. De drie hoofd-productielocaties zijn naast de nu voltooide nieuwbouw aan de Wienerberg, de gemoderniseerde productie in Krefeld (Duitsland) en de twee maanden geleden geopende Green-Field nieuwbouw in Tišnov (Tsjechië).

De zogenaamde satellieten voor de flexibele en snelle productie en montage van producten voor lokale behoeften bevinden zich voortaan op de betreffende internationale EVVA-vestigingen ter plaatse. “Met de Power Plant-strategie en de daarmee gepaard gaande investeringen hebben wij EVVA toekomstbestendig gemaakt en een duidelijke verbintenis aangegaan met de productielocaties”, zegt Ehrlich-Adám.

De aanbouw in Wenen en de daarmee gecreëerde nieuwe oppervlakte van vierduizend vierkante meter biedt in de toekomst niet alleen voldoende capaciteit voor de uitbreiding van het productassortiment, maar maakt vooral ook de optimalisatie van bestaande productielijnen en daarmee prestatieverbeteringen mogelijk.

“Hiermee laten we duidelijk zien welke ambitie EVVA ook in de toekomst consequent blijft nastreven: innovaties en nieuwe producten, alsmede de verdere uitbouw van de bestaande productlijnen, naast extra snelheid, de verdere verhoging van de leveringsbetrouwbaarheid – en de verhoogde efficiëntie van de totale waardeketen in combinatie met een duidelijk focus op duurzaamheid”, aldus Michael Kiel, hoofd van de business unit Operations.