Fortus en PG Security Systems bevestigen strategische overname

Fortus en PG Security Systems bevestigen strategische overname

De Ierse distributeur van beveiligingsoplossingen Fortus heeft PG Security Systems overgenomen. PG Security Systems blijft autonoom opereren binnen de Fortus Groep onder leiding van directeur en oprichter Peter Gatowinas en het managementteam en werknemers.

Fortus is actief vanuit achttien locaties in Ierland en het Verenigd Koninkrijk en heeft een eigen video meldkamer. De distributeur werd opgericht door uitvoerend voorzitter Brian Honan en wordt vandaag de dag geleid door CEO Mark Brophy. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dublin. Het bedrijf heeft zijn omzet al vergroot tot 110 miljoen euro in 2023 vergeleken met 16 miljoen in 2017 na de integratie van zes acquisities in drie jaar, samen met aanzienlijke organische groei gedurende die periode. Volgens de bedrijven zal de overname van PG Security Systems de omzet van Fortus Group verhogen tot 130 miljoen euro.

Fortus CEO Mark Brophy: “We zijn verheugd PG Security Systems te verwelkomen in de Fortus Groep en om de Nederlandse markt te betreden met zo’n dynamisch en sterk team als PG Security Systems. Vanaf de eerste keer dat we Peter en zijn team ontmoetten, was het duidelijk dat we een perfecte match zijn en dezelfde waarden van uitzonderlijke klantenservice en zorg delen; een ethos met echte toegevoegde waarde, innoverende technische capaciteiten en een toekomstgerichte geavanceerde benadering van de markt voor beveiligingsoplossingen. Peter heeft de afgelopen 15 jaar een fantastisch bedrijf opgebouwd en we zijn bevoorrecht dat hij Fortus de opdracht heeft gegeven om zijn bedrijf over te nemen om een nieuwe fase van groei en ontwikkeling in te gaan. Het is onze bedoeling om met Peter samen te werken om daarmee in de Benelux een groot bedrijf op te bouwen met een breed scala aan competenties en capaciteiten, vergelijkbaar met wat we in Ierland en het Verenigd Koninkrijk hebben bereikt.”

Peter Gatowinas, directeur van PG Security Systems: “Ik ben trots dat mijn bedrijf zich kan aansluiten bij de Fortus Group om daarmee de mogelijkheden uit te breiden in die markten die we gezamenlijk bedienen met onze toonaangevende beveiligingsoplossingen. Beginnende op de Nederlandse markt om van hieruit verdere stappen te zetten om de missie en visie van Fortus te realiseren met betrekking tot de wens om Europa’s snelst groeiende veiligheidsdistributeur te worden. Ik heb er nu al vertrouwen in dat PG Security Systems samen met de Fortus Groep de gewenste groei kan en zal versnellen.”

Fortus Group heeft zes hoofdsegmenten: CCTV, inbraakdetectie en alarmering, toegangscontrole, brandveiligheid, poortautomatisering en bewakingsdiensten op afstand. Het bedrijf staat op de eerste plaats in Ierland met een aandeel van circa 33 procent in de markt voor beveiligingsdistributie. Fortus is een business-to-business groep die uitsluitend verkoopt aan installateurs, die de producten bij de eindgebruikers installeren.