Heras realiseert hekwerk voor Willem-Alexander Sportpark in Schiedam

Heras realiseert hekwerk voor Willem-Alexander Sportpark in Schiedam

Op het tunneldak van de rijksweg A4 in Schiedam is het Sportpark Willem-Alexander gebouwd, een groot sportpark met recreatiegebied. In opdracht van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft Heras hiervoor de constructie gerealiseerd waartegen gaas is gemonteerd dat speciaal voor dit project is ontworpen. Het hekwerk is zo een bijzonder kunstwerk geworden met pixels dat onder andere is bedacht door Jeroen en Joep Verhoeven, van ‘DeMakersVan’.

Via het hekwerk kan elk beeld en elke kleur worden weergegeven. Bovendien wordt door de hoge dichtheid van de pixels de wind tegenhouden. Het hekwerk bevat afbeeldingen van natuurelementen, sport en mensen. Dit zijn de kernelementen die ook terugkomen in de omgeving. De groene kleur zorgt ervoor dat het hekwerk de omgeving complementeert.

De afbeeldingen zijn opgebouwd uit dopjes, de zogenaamde pixels. Met deze kleine pixels kunnen grotere afbeeldingen worden geproduceerd. Dat idee was goed te combineren met het hekwerk van Heras. Het hekwerk is ruim zeven meter hoog, waarvan 5,50 meter boven de tunnelbak uitkomt. Heras heeft speciale staanders ontworpen die voor de montage uitgebreid zijn getest.