Kidde AirSense Technology – Safety Alert

Kidde AirSense Technology – Safety Alert

Kidde AirSense heeft twee firmwareproblemen ontdekt die er bij bepaalde aspiratie detectie systemen toe kunnen leiden dat een storing in de laserkop niet wordt gemeld en/of die kunnen resulteren in een geleidelijke afname van de gevoeligheid. Aangezien de systemen een cruciale rol vervullen in kritieke veiligheidssystemen, wordt momenteel een verplicht herstelprogramma uitgevoerd gericht op oplossing van genoemde problemen.

In het kader van dit herstelprogramma moeten aspiratie detectie systemen die tussen 1 januari 2001 en 31 december 2012 zijn geproduceerd, bij het volgende geplande onderhoudsbezoek worden aangepast. U vindt de productiedatum op het productlabel, bij ‘DoM’. De datum wordt weergegeven in de indeling mm/jj. Op onderstaande afbeeldingen wordt de productvariant AirSense Stratos® getoond. Er zijn ook andere varianten op de markt, zoals Kidde Senator™, Ziton® LaserSense™ en Chubb Atmosfire® (deze lijst is niet volledig), die hier erg op lijken, maar een andere kleur hebben en andere merktekens op de voorzijde van de detector.

UTC_AirSense_image550

Bent u gespecialiseerd in inspectie en onderhoud van brandalarmen en pleegt u onderhoud aan de betreffende producten? Neemt u dan contact met ons op, zodat wij u de benodigde EPROM-upgradekits kunnen sturen. Kidde AirSense hecht grote waarde aan hoge kwaliteitsstandaarden en uitstekende klantrelaties. U kunt erop vertrouwen dat een feilloze werking van onze producten voor ons topprioriteit heeft, niet alleen op het moment van installatie, maar gedurende de volledige levensduur.

Als u installaties inspecteert of onderhoudt waarin deze producten zijn opgenomen, neem dan contact met ons op via tel.: +31 495 579579 of e-mail: remediation@kiddeuk.co.uk.