Security Essen 2012 trok 39.000 bezoekers

Security Essen 2012 trok 39.000 bezoekers

De twintigste editie van de vakbeurs Security Essen heeft afgelopen week 39.000 bezoekers uit 115 landen getrokken, zo meldt de beursorganisatie. Zij konden zich in twaalf hallen bij 1086 exposanten uit veertig landen laten informeren over trends en ontwikkelingen op het gebied van professionele beveiliging. De beurs werd ook deze keer door veel Nederlanders bezocht.

Frank Thorwirth, voorzitter en CEO van Messe Essen: “Meer dan 35 percent van de bezoekers van de beurs komt uit het buitenland. Security Essen is daarmee wereldwijd de meest internationale vakbeurs voor de professionele beveiligingsbranche. Doordat het aanbod aan internationale exposanten eveneens groot is (46 procent) vinden bezoekers een compleet aanbod aan beveiligingsoplossingen.”

De wereldwijde omzet in security solutions wordt geschat op 100 miljard euro. 26 procent van de beursbezoekers gaf aan dat hun bedrijf of organisatie komend jaar meer dan 250.000 euro aan beveiligingsmaatregelen zal spenderen; 13 procent wil meer dan 1 miljoen euro investeren. Van de bezoekers is 82 procent betrokken bij beslissingen op dit gebied binnen hun bedrijf of organisatie. Een kwart van de bezoekers gaf aan op de beursvloer directe opdrachten te hebben geplaatst.

Klik hier voor een fotoimpressie van de beurs.