Ajax Systems presenteert intelligente camera’s en NVR tijdens Special Event

Ajax Systems presenteert intelligente camera’s en NVR tijdens Special Event

Ajax Systems introduceert een reeks intelligente camera’s en een netwerk videorecorder. Dat bleek vrijdag tijdens het vijfde Ajax Special Event, een online showcase waarin de fabrikant wereldwijd de nieuwste apparaten en software toont.

De nieuwe TurretCam, BulletCam en DomeCam Mini hebben het kenmerkende ontwerp van Ajax Systems. Elk cameramodel heeft één van de vier mogelijke configuraties: een lens met een kijkhoek van 85 of 110 graden en een resolutie van 3K of 4K. De camera’s passen zich eenvoudig aan veranderend licht aan met de True WDR-technologie. Deze slimme technologie met hard- en software herstelt ongelijkmatige belichting in complexe zones, frame voor frame, in realtime.

Bovendien zijn alle Ajax-camera’s uitgerust met een digitale microfoon. Het maakt gebruik van een systeem voor ruisonderdrukking. De camera’s voldoen ook aan de IP65-beschermingklasse en zijn dus bestand tegen zware weersomstandigheden.

Cloud
De camera’s maken naadloos gebruik van de Ajax Cloud voor het verzenden van systeemgebeurtenissen. De bedrijfseigen JetSparrow-technologie van Ajax Systems zorgt voor een snelle peer-to-peer overdracht van videogegevens. Met de AI-analysefuncties kunnen deze camera’s verschillende soorten objecten detecteren en herkennen, zoals mensen, voertuigen en huisdieren. Hierdoor neemt het bewakingssysteem alleen relevante gebeurtenissen op, waardoor opslagruimte wordt bespaard.

Door de bewegingsdetectie voor pixels in te stellen is het videoarchief te optimaliseren. Specifieke zones zijn te definieren om ervoor te zorgen dat opnames alleen worden geactiveerd wanneer er beweging plaatsvindt in het geselecteerde gebied. Om de bewaking precies selectief te maken, is het mogelijk om camera’s alleen in te schakelen wanneer het systeem is ingeschakeld.

NVR
De nieuwe netwerk videorecorder (NVR) van Ajax Systems brengt synergie tussen Ajax-systemen en videobewaking. Het integreert het video management systeem (VMS) van Ajax, wat naadloze synchronisatie met het gehele Ajax-ecosysteem gegarandeerd, en is compatibel met de meeste IP-camera’s. De NVR is verkrijgbaar in versies met 8 en 16 kanalen en biedt onmiddellijke toegang tot de videoarchieven via de JetSparrow-streamingtechnologie, dat versleuteld is met TLS.