Nieuwe ABUS microsite toont IP-bewaking in de praktijk

Nieuwe ABUS microsite toont IP-bewaking in de praktijk

ABUS heeft een microsite ontwikkeld met voorbeelden van IP-videobewaking in de praktijk voor verschillende marktsegmenten waaronder hotels, tankstations, detailhandel en parkeergarages.

IP-videobewaking wordt inmiddels in vele sectoren gebruikt voor afschrikking, opheldering van criminele delicten, kostenbesparing en voor het optimaliseren van processen. Op de microsite wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk de werkwijze van een zinvolle IP-bewaking toegelicht.

Daarbij is extra aandacht voor VCA-functies (Video Content Analyse) die helpen om optimaal voordeel uit de infrastructuur van de videobewaking te halen en zo een hogere return-on-investment te bereiken. Bijna elke netwerkcamera beschikt tegenwoordig over een geïntegreerde bewegingsdetectie. Dit mag echter niet met een VCA-functie worden verward. De VCA-functies verwerken de live videobeelden in real-time in de camera. Afhankelijk van de prestaties kan VCA de gedetecteerde objecten, verblijfsduur, bewegingssnelheid en richting van de beweging classificeren. Daarmee zijn de VCA-functies veel uitgebreider dan de gebruikelijke bewegingsdetectie en bieden ze een groot aantal gebruiksmogelijkheden. Zo kunnen de gegevensvolumes worden verminderd en kan de doeltreffendheid van videobewakingssystemen worden vergroot. Dit ontlast het netwerk en computers en vermijdt hoge geheugencapaciteiten evenals de daaraan gerelateerde kosten. Daarnaast kan het aantal ongewenste alarmen aanzienlijk worden verminderd.

De microsite van ABUS is te bezoeken via www.abus-video.com/nl.