Overname cilindertak van Metafa Holland door ABUS Nederland

Overname cilindertak van Metafa Holland door ABUS Nederland

ABUS Nederland heeft de cilindertak overgenomen van Metafa Holland. Het familiebedrijf zet sinds 1971 al in op hoogwaardige producten, optimale veiligheid, snelle levertijden en complete service. Metafa werd in 1993 partner van ABUS Pfaffenhain en levert sindsdien de sluitsystemen aan slotenmakers, sleutelspecialisten, ijzerwarenzaken gespecialiseerd in hang- en sluitwerk en toeleveranciers aan de bouw.

Door deze strategische overname integreert ABUS een deel van haar kernactiviteiten in haar eigen organisatie en heeft hierdoor directe toegang tot belangrijke marktspelers op de Nederlandse en Belgische markt. Alle medewerkers zullen hun werkzaamheden voortzetten bij ABUS op de huidige locatie in Son.

Ronald Kuyken, Managing Director van ABUS Nederland BV: “ABUS en Metafa volgen al vele jaren een gezamenlijk, op partnerschap gebaseerd pad. We zijn erg dankbaar dat Erik Mol ons de mogelijkheid heeft gegeven om een deel van zijn bedrijf over te nemen en toe te voegen aan ABUS Nederland, waardoor onze lokale aanwezigheid in Nederland wordt versterkt.”

Erik Mol zal met de firma Metafa verder opereren met de merken Hafi, Dieckmann en Keyline op de Nederlandse en Belgische markt. Ronald Kuyken: “Door de synergiĆ«n met klanten en projecten zullen wij ook in de toekomst nauw met hem blijven samenwerken.”

Foto: Erik Mol (links), Directeur en eigenaar van Metafa Holland BV en Ronald Kuyken, Managing Director van ABUS Nederland BV, bij de ondertekening van het contract in het hoofdkantoor van de ABUS Groep in Wetter.