Securitas verzorgt totaalbeveiliging voor FMO

Securitas is vanaf april verantwoordelijk voor de totale beveiliging van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) uit Den Haag. Afgelopen maandag tekenden beide partijen een contract voor vijf jaar. FMO besteedt de volledige beveiliging uit aan Securitas. Dit betekent dat Securitas het beveiligingsvraagstuk uit handen neemt en bepaalt welke maatregelen en oplossingen noodzakelijk zijn om alle veiligheidsrisico’s af te dekken.

Vinz van Es, CEO Securitas Nederland: “We werken al sinds januari 2003 voor FMO en leverden onder meer security hosts en surveillanten. De goede samenwerking en het opgebouwde vertrouwen maakten deze volgende stap mogelijk. Wij nemen nu de regie en ontzorgen hiermee de klant.” In tegenstelling tot veel beveiligingscontracten was prijs niet het belangrijkste argument. Rolf Daalder, Director ICT & Facility Services FMO: “We hebben ons bij de totstandkoming van de overeenkomst niet laten leiden door uurtarieven zoals veel andere bedrijven doen. We hebben gekeken naar wat de beste oplossing is voor ons complete veiligheidsvraagstuk.”

FMO vroeg Securitas de veiligheidsrisico’s van de organisatie in kaart te brengen. Securitas zal vanaf april onder meer het Security Management System van FMO beheren. Van Es: “Op basis van de risico’s adviseren wij wat de beste oplossingen zijn. Dit kan bijvoorbeeld manbeveiliging zijn, maar ook aanpassingen aan de omgeving van het gebouw. Daarbij coachen en trainen we het personeel geregeld.” Securitas garandeert de veiligheid en monitort continu de risico’s. Met de verantwoordelijkheid voor de totaalbeveiliging is Securitas ook voor een deel aansprakelijk voor de gevolgen als het mis gaat. “Met het uit handen nemen van het beveiligingsvraagstuk komen natuurlijk ook extra verantwoordelijkheden. We streven in de toekomst steeds meer naar dergelijke samenwerkingsverbanden. Elke klant is namelijk anders en behoeft specifieke, op maat gemaakte oplossingen”, aldus Van Es.