Hikvision en Kepler ontwikkelen Night Nurse oplossing voor zorgcentra

Hikvision en Kepler ontwikkelen Night Nurse oplossing voor zorgcentra

Hikvision en Kepler Vision technologies hebben gezamenlijk een oplossing ontwikkeld die zorgt voor het welzijn van cliënten en zorgverleners direct waarschuwt als dit echt nodig is. Deze oplossing verbetert de kwaliteit van de zorg en vermindert de werklast van zorgverleners.

De Kepler Night Nurse oplossing analyseert live videostreams, herkent wanneer cliënten zorg nodig hebben en informeert het personeel, bijvoorbeeld als een cliënt gevallen is. Op dit moment wordt de oplossing al in de praktijk toegepast voor het monitoren van meer dan duizend patiënten in verschillende zorgcentra. Ook lopen meerdere pilots in andere zorginstellingen.

De Kepler Night Nurse is in staat andere domotica zoals matsensoren, armbanden, RFID’s en paniekknoppen volledig te vervangen en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid dezelfde dekking te bieden met betrekking tot het welzijn van cliënt, zonder de privacy te schenden of de slaap te verstoren.

De oplossing is volledig geïntegreerd met sensoren van Hikvision om een uitgebreid en objectief overzicht te geven van wat er gebeurt tijdens verschillende diensten. Dit vermindert de tijd die zorgverleners besteden aan het schrijven van rapporten.

De ‘ogen’ van het systeem zijn DeepinView Fisheye camera’s. Deze hebben een hoge beeldkwaliteit – tot 12 MP – waardoor de Kepler Night Nurse software nog nauwkeuriger is. De camera’s zijn voorzien van dag(kleur)/nacht(zwart/wit) modi voor heldere beelden en maken communicatie mogelijk tussen zorgverlener en cliënt middels bi-directionele audio. Deze zijn naadloos geïntegreerd in het systeem, voor volledige flexibiliteit en intuïtieve bruikbaarheid.

Middels een partnership met Kepler Vision Technologies is Hikvision in staat high-end zorg oplossingen te bieden die de cliënt en zorgverlener centraal stellen.