IDIS kennissessie over kansen en grenzen van AI voor cameraobservatie

IDIS kennissessie over kansen en grenzen van AI voor cameraobservatie

Artificial Intelligence biedt veel kansen op het gebied van cameraobservatie, maar er zijn ook grenzen. De mogelijkheden van AI, de nieuwste technologie en de AI Act van de EU werden uitgebreid besproken tijdens de IDIS Kennissessie ‘AI in het rechte spoor’ in Amersfoort.

Carlo Kuijer, directeur IDIS Nederland, gaf een heldere uiteenzetting over de werking van AI in camerasystemen en de voordelen en valkuilen die dit met zich meebrengt. Vervolgens vertelde gastspreker Alfonso OkuƩ over privacy en de nieuwe AI Act van de EU. In zijn presentatie kwamen eerst de basisprincipes van privacy voorbij en daarna de hoofdlijnen van de AI Act, die naar verwachting in het najaar van 2025 van kracht wordt.

Tot slot vertelde Eddy Hanssen over hoe de verschillende IDIS AI Solutions het beste ingezet kunnen worden, terwijl Joris Schoot met behulp van video’s verschillende praktijkvoorbeelden toonde over hoe AI kan worden ingezet om camera-observatie effectiever en efficiĆ«nter te maken. De deelnemers namen actief deel aan de discussies en brachten hun eigen ervaringen en expertise in.