Nieuw camerasysteem IDIS voor stadion De Koel van VVV Venlo

Nieuw camerasysteem IDIS voor stadion De Koel van VVV Venlo

Het Covebo Stadion De Koel van VVV is voorzien van een nieuw camerasysteem van IDIS. Het stadion is al vijftig jaar de thuisbasis van de voetbalclub uit Venlo, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Het oude camerasysteem voldeed niet meer aan de vernieuwde licentie-eisen van de KNVB om de veiligheid in het stadion te kunnen waarborgen. Ook de gemeente Venlo en de politie stelden voorwaarden aan het nieuwe camerasysteem om de veiligheid in en rondom het stadion flink te verhogen.

De primaire functie van het cameratoezicht in het stadion is het bewaken van de veiligheid zowel rondom het stadion als in het stadion op de tribunes. Incidenten moeten goed zijn waar te nemen, beoordelen en identificeren.

Het nieuwe camerasysteem moest scherpe beelden leveren voor herkenning en identificatie van personen en situaties met real-time beeldweergave zonder vertragingen. Weergave op meerdere schermen moest mogelijk zijn en de videobeelden moesten direct opvraagbaar zijn voor snelle identificatie. Een andere wens was dat het nieuwe camerasysteem toekomstbestendig en uitbreidbaar zou zijn.

Door goed te luisteren naar de gestelde eisen en wensen van betrokken partijen hebben Energa en IDIS Nederland gezamenlijk een hoogwaardig en uiterst gebruiksvriendelijk IDIS videomanagement systeem ontworpen op basis van de IDIS Solution Suite software.

In en rondom het stadion zijn 25 hoogwaardige netwerkcamera’s op strategische locaties geprojecteerd, bestaande uit 10 vaste camera’s en 15 bestuurbare PTZ speeddome camera’s. Via glasvezelverbindingen gekoppeld op een IDIS videoserver met IDIS Solution Suite videomanagement software, waarmee invulling is gegeven aan alle gestelde eisen.

Aanvullend biedt het IDIS Solution Suite videomanagement software hierop een robuuste netwerkbeveiliging, de mogelijkheid van interactieve plattegronden, remote toegang (clientstations, mobiele apparaten), lage eigendomskosten (geen terugkerende licentiekosten) en opties als Fail-over, back-up en redundantie services.

In de ‘Radiokamer’ werkt een roulerend team van zes personen met IDIS Solution Suite. De camerabeelden worden gegroepeerd weergegeven, verdeeld over meerdere monitoren en de bediening geschiedt snel en eenvoudig met behulp van een keyboard met joystick en/of muis.