G4S breidt na aanbesteding dienstverlening uit op Schiphol

G4S breidt na aanbesteding dienstverlening uit op Schiphol

Na het doorlopen van een Europese aanbesteding heeft Schiphol bekendgemaakt dat G4S naast het perceel Hold Baggage Screening, ook het perceel Controle passagiers- en handbagage gegund heeft gekregen.

Dit betekent dat G4S ook na 3 december de dienstverlening blijft leveren op de luchthaven. G4S Aviation Security werkt al ruim dertig jaar samen met Schiphol en in 2020, een jaar waarin de luchthavens en beveiliging hard zijn geraakt door de coronapandemie, is het winnen van de twee percelen een positief resultaat voor het bedrijf.

Nu de gunning definitief is, start het nieuwe contract van G4S op Schiphol op 3 december 2020. Deze hernieuwde samenwerking is op basis van een contractduur van vier jaar met opties tot verlengingsjaren.

Manon Waterman, directeur Aviation Security: “Dankzij de vele jaren ervaring en haar professionaliteit heeft G4S zich wederom getoond als betrouwbare en stabiele partner voor de luchthaven Schiphol. We zijn daarom ook trots op deze definitieve gunning en dankbaar voor al het harde werk van de collega’s die zich iedere dag weer inzetten om de veiligheid van de bezoekers van Schiphol te garanderen.”