Swiss Re kiest Nedap AEOS als nieuwe wereldwijde standaard

Swiss Re kiest Nedap AEOS als nieuwe wereldwijde standaard

Swiss Reinsurance Company Ltd., een van de grootste herverzekeraars ter wereld, gaat 48 van zijn gebouwen uitrusten met AEOS, het toegangscontrolesysteem van Nedap. Dit geavanceerde systeem is gebaseerd op Mifare DESfire-kaarttechnologie en geeft alleen werknemers met de juiste bevoegdheden toegang tot specifieke gebouwen.

Bij AEOS staat een optimale fysieke toegangscontrole centraal. Lokale partners dragen zorg voor de installatie van de AEOS-technologie in de 48 gebouwen van Swiss Re. Zij worden hierbij ondersteund door het Global Client Programma van Nedap Security Management.

Beveiliging en functionaliteit in één Swiss Re is gevestigd in Zürich en is de op één na grootste herverzekeraar ter wereld. Fokko van der Zee, managing director van Nedap Security Management: “Swiss Re is een omvangrijke en unieke organisatie, die erop moet kunnen vertrouwen dat informatiesystemen en gebouwen optimaal beveiligd zijn. Met AEOS krijgt Swiss Re een geavanceerd systeem voor fysieke toegangscontrole, dat gebruikmaakt van de nieuwste hoogwaardige technologie.” AEOS vervangt de twee huidige beveiligingssystemen van Swiss Re.

Christoph Teuber, Head of Group Security bij Swiss Re: “Nedap heeft een uiterst geavanceerde en schaalbare oplossing ontwikkeld waarbij veiligheid en functionaliteit worden gecombineerd. De specialisten van Nedap zijn uiterst betrokken bij het proces en dat werkt bijzonder prettig.”