Veilig werken in ‘Three Snowhill’ door gecertificeerde integratie Nedap AEOS en Kone liften

Veilig werken in ‘Three Snowhill’ door gecertificeerde integratie Nedap AEOS en Kone liften

AEOS, het toegangscontrolesysteem van Nedap, is in oktober gecertificeerd door Kone, een mondiale speler in de lift- en roltrapindustrie. Hiermee voldoet de oplossing van Nedap volledig aan de gestelde eisen van Kone en kan AEOS gekoppeld worden aan alle zes type liften.

Wereldwijd is Nedap één van de drie partijen die alle type liften ondersteunt. AEOS is in gebruik genomen voor alle liften in ‘Three Snowhill’. Dit toonaangevende bedrijfsverzamelgebouw in de Engelse stad Birmingham bestaat uit achttien verdiepingen en heeft een oppervlakte van 420.000 vierkante meter. Tweehonderdveertig deuren in het gebouw worden uitgerust met het AEOS-systeem, ontwikkeld en gebouwd door Nedap. “Three Snowhill is een echte eyecatcher met veel toegevoegde waarde voor Birmingham. We zijn er trots op om in de nabije toekomst een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid van iedereen die er gaat werken”, aldus Ross Bale, Security Specialist van Nedap Security Management. Naar verwachting opent Three Snowhill in maart 2019 haar deuren.

Bij de bouw van Three Snowhill is GBE Fire & Security verantwoordelijk voor de aanleg van de veiligheidssystemen. Honeywell is aangewezen voor de installatie van het Gent Fire Alarm System en Vox Ignis levert het systeem voor evacuatie van mensen met een handicap, en alarm op de toiletten. Nedap levert het security management systeem, bestaande uit toegangscontrole, liftsturing en voertuigidentificatie.