Security-categorie: Recherche

Hoffmann Statistiek: kwart middelgrote en grote organisaties had cybercrime-incident

Ongeveer 25 procent van de middelgrote en grote organisaties in Nederland heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met een cybercrime-incident. Toch nam bijna geen enkele organisatie na een incident structurele maatregelen. De zichtbaarheid van het werk van cybercriminelen nam in 2015 toe. Niet alleen door het aantal bekende aanvallen, maar ook door de grote impact ervan.

Lees meer ▶
Hoffmann_MartijnvdBeek

Hoffmann Bedrijfsrecherche benoemt nieuwe directeur

Martijn van de Beek is met ingang van 1 maart 2016 benoemd tot directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche in Almere. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door Trigion, waarna het zelfstandig en onder eigen naam is blijven acteren.

Lees meer ▶
Supplychain

Pinkerton vestigt Regional Intelligence Center in Zoetermeer

Het wereldwijd opererende risicomanagement- en beveiligingsbedrijf Pinkerton heeft Zoetermeer gekozen als vestigingsplaats voor het kenniscentrum voor wereldwijde risico- en veiligheidsinformatie ten behoeve van Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In dit Regional Intelligence Center bundelt Pinkerton de kennis en analyses van risicogebieden, dreigingsniveaus en andere veiligheidskennis om deze beschikbaar te hebben voor de markten in EMEA.

Lees meer ▶
Hoffmann_Amphia_Award_fotoBEVEILIGING-SecurityPress

Amphia Ziekenhuis wint Hoffmann Cyber Security Award

Het Amphia Ziekenhuis heeft donderdag de Hoffmann Cyber Security Award gewonnen. In het Afas Circustheater ontving Timor Schipperen uit handen van Ernst Jan Zwijnenberg de award. Naast het Amphia Ziekenhuis waren het Haga ziekenhuis, Wageningen UU, Vitens, Jeugdpunt en Fujitsu genomineerd voor hun inspanningen om medewerkers bewust te maken van cybersecurity.

Lees meer ▶

Lekken van informatie: top 5 zwakheden in de ICT-beveiliging

Gelekte informatie zorgt voor veel onrust. Neem als voorbeeld de recent gepubliceerde stukken voor Prinsjesdag, die ook vorige jaren vroegtijdig werden gelekt. En vorige nog week was er ophef over foto’s die uit de iCloud werden gestolen. Door zwakheden in de ICT-beveiliging én onvoldoende risicobewustzijn van mensen kan gevoelige informatie op straat komen te liggen. Met als gevolg grote schade voor het imago en financiële verliezen.

Lees meer ▶
Pinkerton_IntersecoLR

Interseco heet sinds 1 juli Pinkerton

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft dinsdag samen met de Global CEO van Pinkerton, Jack Zahran, het Pinkerton logo onthuld op het kantoor van Interseco aan de Leidsestraatweg in Den Haag. Interseco heet sinds 1 juli Pinkerton. Deze cosmetische operatie was het sluitstuk van een samenwerking die al meer dan een jaar geleden werd ingezet.

Lees meer ▶
Hoffmann_Stormdijk

Hoffmann Bedrijfsrecherche en Stormdijk gaan samenwerken

Hoffmann Bedrijfsrecherche in Almere en Stormdijk, bureau voor crisiscommunicatie uit Amsterdam, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De dienstverlening van beide bedrijven is wederzijds een aanvulling op het bestaande dienstenaanbod. Risk– en crisismanagement en crisiscommunicatie vullen elkaar aan in het ‘crisisproof’ maken van bedrijven en organisaties.

Lees meer ▶
Trigion_congres13

Congres over ‘omdenken’

Trigion hield 9 oktober in het prachtige museum Hermitage in Amsterdam een congres over ‘omdenken’. De ruim tweehonderd deelnemers konden kennis maken met wat met deze trend wordt bedoeld. Centraal staat een nieuwe manier van inkopen van diensten, die onder andere de NS hanteert.

Lees meer ▶
Hoffmann_cyberwatch

Nominaties Hoffmann Cyber Security Award voor beste cybersecurity-aanpak

De nominaties voor de Hoffmann Cyber Security Award zijn bekend. Deze award wordt verstrekt aan diegene die de aandacht weet te richten op het risico van cybercriminaliteit en de aanpak daarvan. Op 9 oktober 2013 reikt Hoffmann de award uit aan de kandidaat die de beste aanpak voor cybersecurity heeft (bedacht). De award is samen met TNO tot stand gekomen en bestaat uit een glazen bokaal, ambassadeurschap ‘publieke awareness’ en een geldbedrag.

Lees meer ▶
hoffmannstat

‘Meer vrouwen plegen fraude’

Het aantal vrouwen dat fraude pleegt binnen de organisatie waar ze werkzaam zijn, is in 2012 sterk toegenomen. Dat is één van de opvallende ontwikkelingen die Hoffmann Bedrijfsfraude in de onlangs verschenen Hoffmann Statistiek beschrijft.

Lees meer ▶

Hoffmann waarschuwt voor frauderisico’s tijdens vakantie

Met de zomervakantie in volle gang waarschuwt Hoffmann voor de risico’s van fraude gedurende de vakantieperiode. Zoals de meeste mensen op vakantie gaan, te gehaast en met te weinig voorbereiding, laten de managers vaak hun bedrijf achter. Er worden onvoldoende beveiligingsafspraken gemaakt met de plaatsvervangers én met de toeleveranciers. De laatste maand ziet Hoffmann een toename van fraude incidenten bij opdrachtgevers.

Lees meer ▶

International Security Agency behaalt twee keurmerken

ISA Security heeft op 1 december de Keurmerken Particulier Onderzoeksbureau en Evenementenbeveiliging overhandigd gekregen van de Nederlandse Veiligheidsbranche. De audits voor beide keurmerken leverden het predicaat ‘cum laude’ op.

Lees meer ▶

Facilicom neemt Hoffmann Bedrijfsrecherche over

Het grootste en oudste particuliere bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland, Hoffmann Bedrijfsrecherche gaat samen met de recherche- en adviestak van Trigion, een onderdeel van Facilicom Services Group uit Schiedam. Door deze overname krijgt het beveiligingsbedrijf de beschikking over bijna honderd specialisten op het gebied van bedrijfsrecherche, forensisch onderzoek en strategisch risicomanagment. De eigen onderzoekers gaan over naar Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat na de overname onder eigen naam en zelfstandig blijft opereren vanuit het bestaande hoofdkantoor in Almere.

Lees meer ▶

Securitas neemt Interseco over

Securitas AB heeft voor 4,5 miljoen euro het beveiligingsadviesbureau Interseco overgenomen. Met een jaarlijkse omzet van circa zeven miljoen euro en 54 werknemers richt Interseco zich op het signaleren en beheersen van criminele risico’s. Daarnaast wordt onderzoek verricht en verzorgt het bedrijf opleidingen.

Lees meer ▶

Samenwerking Bierhuis Beveiligingen en Rimor Recherchediensten

Bierhuis Beveiligingen uit Rotterdam en Rimor Recherchediensten uit Papendrecht zijn een samenwerkingsverband aangegaan. De twee partijen werken vanuit hun eigen expertise samen.

Lees meer ▶