Bosch Security Systems wijzigt naam in Bosch Building Technologies

Bosch Security Systems wijzigt naam in Bosch Building Technologies

Bosch Security Systems heeft gemeld de naam te wijzigen naar Bosch Building Technologies. De naamswijziging moet het brede aanbod aan producten en diensten beter weerspiegelen en gaat in per 1 maart. De juridische namen van bedrijfsonderdelen zullen onveranderd blijven.

De divisie Bosch Security Systems bestaat uit twee organisatorisch afzonderlijke eenheden: de wereldwijde unit die producten ontwikkelt, fabriceert en levert en de ‘regionale’ bedrijfsonderdelen die diensten bieden op het gebied van integratie van systemen. Deze laatste units zijn actief in acht landen, waaronder Nederland. In deze landen leveren de units geïntegreerde systemen voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, fabrieken en winkelcentra. Afhankelijk van de regio bestaat het portfolio uit gebouwbeveiliging, energiediensten en gebouwautomatisering. Voor klanten betekent dit dat zij van planning en installatie tot in bedrijfstelling en onderhoud en aanvullende diensten terecht kunnen bij een enkele bedrijfsunit.

De productenunit, die doorgaat als Bosch Security and Safety Systems, levert wereldwijd videosystemen, inbraakdetectiesystemen, brandbeveiliging en gesproken brand- en evacuatiesystemen, toegangscontrolesystemen en beheersoftware. Alle producten worden onder de merknaam Bosch geleverd. Het portfolio is bestaat verder uit professionele audio- en conferentiesystemen voor het verzenden van (stem)geluid en (achtergrond)muziek.

Binnen de productenunit zullen de videosystemen, inbraakdetectie en toegangscontrole en beheersoftware business-units worden samengevoegd tot een business-unit onder de naam Security.

Meer informatie is hier te vinden.