G4S Risk Advisory wordt Risk Consulting

G4S Risk Advisory wordt Risk Consulting

G4S heeft bekendgemaakt dat zijn afdeling Risk Advisory verdergaat onder de noemer Risk Consulting. De wijziging is wereldwijd doorgevoerd. De naamsverandering van de adviespraktijk van G4S is een uitdrukking van de verbreding van de oriëntatie van dit G4S onderdeel.

Risk Consulting is de combinatie van het oorspronkelijke Risk Advisory met het nieuwe Risk Management. Het op deze manier concentreren en combineren van de onderzoekende en adviserende dienstverlening en de ondersteunende en uitvoerende dienstverlening in het hoger risico segment is een gevolg van de strategie van G4S om klanten zoveel mogelijk integraal te bedienen. Vanuit G4S Risk Consulting worden klanten geholpen op conceptueel en organisatiebreed niveau aan security te werken.

G4S Risk Consulting biedt organisaties onderzoek en advies. Het helpt organisaties alle relevante risico’s te onderkennen en op een structurele en efficiënte wijze onder controle te brengen. G4S Risk Consulting neemt binnen G4S een onafhankelijke positie in. Het bedrijfsonderdeel kan elementen als audits, advies en gespecialiseerde assistentie aanbieden.

G4S Risk Consulting biedt daarnaast klantorganisaties diverse Risk Management diensten en opleidingen. Op deze manier kunnen organisaties in de uitvoering hun veiligheid optimaliseren en ook hun eigen medewerkers mee laten groeien met de veranderingen die zij nodig hebben. Tot de dienstverlening behoren onder meer, interim security management, hoog risico beveiligers, employment screening, transportbeveiliging, security awareness training en het inzetten van een beveiligend chauffeur. Er zijn ook specifieke diensten en opleidingen die alleen in Engeland aangeboden worden zoals mijnen ruimen en de opleiding mijnen en explosieven zoeken. Het gaat doorgaans om dienstverlening in het hogere risico segment en betreft vrijwel altijd maatwerk security dienstverlening. Dienstverlening in het kader van Risk Management heeft vanzelfsprekend altijd een vertrouwelijk karakter.