Nedap en Milestone tonen integratie AEOS in XProtect VMS

Nedap en Milestone tonen integratie AEOS in XProtect VMS

Na het sluiten van een strategisch partnerschap hebben Nedap en Milestone tijdens de vakbeurs Security Essen de integratie getoond van het AEOS toegangsplatform met het XProtect Video Management System van Milestone.

“In de afgelopen 35 jaar is de wereld flink veranderd”, zegt Jeroen Harmsen, technology partner manager bij Nedap. “Onze ervaring in 72 landen en systemen die worden toegepast voor een tot tienduizenden deuren op verschillende locaties, weten we dat eindgebruikers flexibiliteit nodig hebben om te kunnen inspelen op hun veranderende omgevingen. Daarom ontwikkelen we AEOS als een open platform. We bieden onze eigen krachtige toegangssystemen in combinatie met integraties met vooraanstaande biometrische systemen, draadloze sluitsystemen, liftcontrole systemen en VMS-systemen, zoals xProtect van Milestone.”

Door de integratie hebben eindgebruikers een helder en real-time overzicht. Via een overzicht met iconen kunnen zij gebeurtenissen en alarmmeldingen zien zodra deze binnenkomen en hierop snel actie ondernemen. De integratie combineert krachtige autorisatie management, ongelimiteerde schaalbaarheid wat betreft aantallen deuren en kaarthouders en keuzevrijheid in mogelijkheden voor third party integratie met AEOS en de geavanceerde videofuncties van Milestone.

“Deze integratie bewijst opnieuw dat interoperabiliteit en een community focus leiden tot succes. Geïntegreerde systemen zoals deze die zijn gebaseerd op echte open platform technologie zijn voor ons een zeer belangrijk aandachtsgebied”, aldus Thomas Lausten, Vice President EMEA bij Milestone Systems. “Deze integratie betekent meerwaarde voor onze partners bij het leveren van systemen met de hoogste kwaliteit die zijn gebaseerd op daadwerkelijke open platform technologie.”

Copyright © 2016 Security Press/BEVEILIGING