Facilicom neemt Hoffmann Bedrijfsrecherche over

Het grootste en oudste particuliere bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland, Hoffmann Bedrijfsrecherche gaat samen met de recherche- en adviestak van Trigion, een onderdeel van Facilicom Services Group uit Schiedam. Door deze overname krijgt het beveiligingsbedrijf de beschikking over bijna honderd specialisten op het gebied van bedrijfsrecherche, forensisch onderzoek en strategisch risicomanagment. De eigen onderzoekers gaan over naar Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat na de overname onder eigen naam en zelfstandig blijft opereren vanuit het bestaande hoofdkantoor in Almere.

Volgens algemeen directeur Geert van de Laar van Trigion vormt Hoffmann Bedrijfsrecherche een goede aanvulling op de bestaande rechercheactiviteiten. “We willen in alle beveiligingssegmenten een dominante marktpositie hebben en dat was op recherchegebied nog niet het geval. Hoffmann levert bovendien een groot aantal nieuwe opdrachtgevers voor ons op. Verder zien we over de hele linie de vraag naar recherchewerkzaamheden toenemen, wat te maken zal hebben met afnemende normen en waarden.”

Beveiligingsspecialist Trigion was al in beperkte mate actief op het terrein van bedrijfsrecherche en advisering op het gebied van risicomanagement. De verwerving van de marktleider op dit specifieke terrein betekent voor Trigion dan ook een aanzienlijke versterking van haar eigen positie in deze Van de Laar snelgroeiende markt. Naar verwachting zal de totale omzet van Hoffmann na de overname uitkomen op ruim 10 miljoen euro per jaar.

Hoffmann Bedrijfsrecherche was het eerste officiële particuliere bedrijfsrecherchebureau van Nederland. Algemeen directeur Gerd Hoffmann, die na de overname het bedrijf verlaat, ziet de overname na bijna vijftig jaar zelfstandigheid als de enige juiste stap. “Het grote netwerk van Trigion maakt het voor ons bedrijf mogelijk om nieuwe wegen in te slaan, nieuwe markten en diensten aan te boren en nieuwe opdrachtgevers te verwerven. De continuïteit van het bedrijf, en daarmee voor al onze werknemers én huidige opdrachtgevers, is het beste verzekerd door aansluiting bij een grote en sterke Nederlandse partij. Trigion biedt voldoende garanties voor het behoud en toekomst van de onderneming met haar eigen positie en identiteit.”, aldus Hoffmann. Commercieel directeur Richard Franken van Trigion is benoemd tot directeur van het recherchebureau. Operationeel directeur Jos Meekel van Hoffmann blijft deze functie uitoefenen.