TKH Security Solutions ontvangt officieel opdracht nieuwbouw Rechtbank Amsterdam

TKH Security Solutions heeft onlangs de officiële opdracht van Facilicom/Trigion gekregen voor het leveren en in bedrijf stellen van een geïntegreerd Security Management Systeem en netwerk voor de nieuwe Rechtbank in Amsterdam.

Voor de realisatie geldt een bedrag van bijna 1,8 miljoen euro en het systeem bestaat uit FlinQ security management, iProtect toegangscontrole, Commend intercom, AlphaVision inbraak, Sense/Siqura video inclusief crowd control, beveiligingsnetwerk, bezoekersregistratie systeem, KVM extending en sleutelkasten.

Het consortium New Amsterdam Court House (NACH), waarvan Facilicom deel uitmaakt, is vorig jaar begonnen met de bouw van de grootste rechtbank van Nederland aan de Parnassusweg in Amsterdam Zuidas. De nieuwe Rechtbank behelst circa 47.250 vierkante meter voor kantoren, zittingszalen, verhoorkamers en gehechtengebied, exclusief parkeren. Het nieuwe gebouw is tien lagen hoog. Dagelijks zullen er duizend rechtbankmedewerkers en tweehonderd medewerkers van ketenpartners werkzaam zijn in het gebouw. De nieuwe rechtbank opent naar verwachting eind 2020 zijn deuren.

Heijmans, ook onderdeel van het consortium, is verantwoordelijk voor de exploitatie van het Security Management Systeem voor een periode van dertig jaren. In december 2017 heeft TKH tevens de intentie-opdracht gekregen voor de MeerJarenOnderhoudsBegroting met een totale waarde van 3,6 miljoen euro. De komende periode zal ook deze opdracht officieel worden gemaakt.

De opdracht van NACH ((New Amsterdam Court House) is de grootste in de geschiedenis van TKH Security Solutions en is het resultaat van een lang en intensief tendertraject. Belangrijkste motieven van Trigion en Heijmans voor de keuze op TKH zijn de naadloze integrale werking van de verschillende systemen, ervaring met vergelijkbare High-end security projecten en de prestatie van het TKH-projectteam.