Gemeente Noordoostpolder breidt uit met Keyprocessor Virtual Network

Gemeente Noordoostpolder breidt uit met Keyprocessor Virtual Network

De gemeente Noordoostpolder bevindt zich in de provincie Flevoland en telt ruim 46.000 inwoners. De gemeente bestaat uit twaalf plaatsen, waarvan Emmeloord de grootste is. Al sinds jaar en dag maakt de gemeente Noordoostpolder gebruik van Security Management oplossingen van Keyprocessor. Ooit gestart met het oude Atlas systeem, zijn zij overgegaan naar iProtect en binnenkort hebben zij zelfs versie 9.0 draaien.

De aanleiding van het upgraden van het systeem was een uitbreiding van de elektronische toegangscontrole. Voorheen was met name de buitenschil voorzien van kaartlezers. Er waren binnen het pand nog een groot aantal deuren die op de klassieke manier met sleutels werden afgesloten. Dit was niet langer meer praktisch en daarom koos de gemeente Noordoostpolder om deze ruimtes te voorzien van de Keyprocessor Virtual Network oplossing, gecombineerd met de deurbeslagen van SimonsVoss.

De extra deuren kunnen dankzij de integratie met SimonsVoss Smart Intego (beschikbaar vanaf iProtect 9.0) online worden toegevoegd aan het bestaande systeem zonder dat er bedrading nodig is. Dat maakt de uitbreiding extra eenvoudig.

De bestaande veertig kaartlezers zijn vervangen voor nieuwste technologie met Sirius DESFire lezers en DESFire EV2 kaarten: veiliger, sneller en een met een beter leesbereik. Het project wordt uitgevoerd door Betecom Beveiliging BV uit Harderwijk.

De medewerkers van de gemeente hebben straks nog maar één pas nodig voor alle deuren en ouderwetse sleutels worden overbodig.